Nytt på DVD: Fifty shades of Grey

Film / Permalink / 1
Fifty shades of Grey

Böckerna har beskrivits som tantsnusk, men det kan man verkligen inte säga om filmen. För jag kan inte tänka mig att någon över 25 eller som har haft ett någorlunda aktivt sexliv kan tända på denna film, varken i erotisk eller intellektuell mening. Hela tonen och tilltalet påminner mer om en banal ungdomsfilm, om än med "laddade" scener. Ungefär som en erotisk version av "Twilight", en liknelse som stärks ytterligare av att båda filmerna utspelas i Seattle.
Vi får träffa den unga studenten Anastacia som träffar den 27-årige miljardären (!) Christian Grey, som har ett kontrollbehov av enorma proportioner och gillar att dominera tjejer. "Jag sysslar inte med romantik", säger han. Men romantik är ju exakt det han ägnar sig åt hela filmen, kryddat med att han binder hennes handleder med slipsen. Mycket värre än så blir inte det omtalade BDSM-sexet.
Att gilla Ana är inte svårt, men vad är det som får miljontals kvinnor världen över att gå igång på Grey? Han är fullkomligt okarismatisk och levererar så fåniga repliker att man skrattar högt. Det finns en spännande grund i manuset, men regissör Sam Taylor-Johnson lyckas dessvärre inte ta tillvara på den.

2/5
#1 - - Mr Shield:

Alldeles för högt betyg!

Till top