Nytt på skiva: Blur

På skiva / Permalink / 0
Blur
The magic whip

Att välja mellan Blur och Oasis var på 90-talet lika viktigt som att välja mellan Noice och Gyllene Tider på 80-talet eller Elvis och Tommy Steele på 50-talet. Med facit i hand får man nog konstatera att det var Oasis som vann i det långa loppet. Över hela världen står folk i barer och skrålar med i "Wonderwall" och "Don´t look back in anger", medan det är sällan man hör "Country house" och "Charmless man" någonstans nuförtiden.
Bland musikkännare har dock Damon Albarn en fortsatt hög ställning efter att bland annat sysslat med Gorillaz, världsmusik och andra udda projekt de senaste åren och nu när Blur gör skivcomeback efter 12 år så har mottagandet varit genomgående gott.
Och visst finns det en hel del trevligt att lyssna på här. Damon och gänget visar att de fortfarande har popkänsla, låttalang och fräscha idéer, men det är knappast några nya "Song 2" vi bjuds på. Tempot är neddraget, ljudbilden är messnäll och det låter överlag ganska livlöst. Jag förstår att bandet är 20 år äldre nu än under glansdagarna, men lite energi hade inte skadat.

2/5
Till top