Nytt på DVD: San Andreas

Film / Permalink / 0
San Andreas

Katastroffilmer gör sig ganska bra på bio med storslagna effekter och högoktaniga actionscener, och det gäller även "San Andreas". Å andra sidan brukar de bara vara varianter på samma tema, med byggnader som raseras, skrikande människor och så nån kärlekshistoria och en familj som återförenas mitt i alltihop, och det gäller också "San Andreas".
Här får vi följa helikopterpiloten Ray (The Rock/Dwayne Johnson), samt hans dotter, ex-fru och ex-fruns nya, onda pojkvän som hamnar mitt i en superduperjordbävning i Kalifornien. För till slut har det där San Andreas-jordbävningen som forskarna varnat för i alla år, verkligen slagit till. Och när den drar fram över den amerikanska västkusten blir det inte mycket kvar av vägar, städer och broar.
Ja, det är en högljudd, överdriven och ganska korkad actionrulle som begår samma misstag som exempelvis "2012", nämligen att man tar i för mycket. Katastroferna avlöser varandra och det finns få andpauser. Men det är samtidigt en ganska underhållande film för den som inte ställer högre krav än att få just en stunds förströelse. Effekterna är magnifika, men katastrofrullar blir oftast som bäst när man tonar ner förödelsen och istället koncentrerar på det mänskliga. "San Andreas" gör försök till det, men i slutändan är det ändå bara smällarna och husrasen man minns.

2/5
Till top