På skiva: Avicii

På skiva / Permalink / 0
Avicii
"Stories"

Hittills har allt bara gått upp, upp, upp för vår svenska housestjärna Tim Bergling alias Avicii, men kanske håller han på att få sin första riktiga motgång i karriären nu? Strul på vägen i form av inställda spelningar, uteblivna singelframgångar och hälsoproblem har förvarnat om att allt inte längre går på räls, och när man hör nya fullängdaren "Stories" känns det som att något saknas även där.
Det dunkar inte lika hårt, det känns inte lika euforiskt. De stora känslorna har svalnat och istället har Avicii gått mer åt pophållet. När han gjorde det förra gången kändes det piggt och fräscht, nu känns det mer förvirrande. Har han gett upp EDM:n? Vad vill han egentligen?
En lång radda gästsångare svischar förbi, från Wyclef Jean till Nonnie Bao och Chris Martin. Här finns också en stilmässig bredd med diskostråkar, countryinfluenser, 80-talssynthar och soulkänsla. Det är en ganska nedtonad skiva, den som väntat sig renodlad arenahouse med låtar som exploderar i ett kaskad av fyrverkerier och konfettiregn blir nog besviken. Samtidigt går det inte att klaga på den rent objektiva kvalitén. Produktionen är fläckfri och känns superprofessionell ut i fingerspetsarna. Så "Stories" är aldrig det minsta dålig, men påfallande ospännande.

2/5
Till top