Jakten på Karl-Oskar del 2

Resa / Permalink / 0
Började dagen med att kolla in Milwaukee. Och nu har jag alltså tagit mig från Illinois till Wisconsin. Milwaukee ligger utmed Lake Michigan och har en massa stränder. Man får nästan lite Newportkänsla med lyxvillorna vid vattnet, och en gata heter till och med Newport Avenue.
Lite svår stad att få grepp om. Först är man nere i de stora parkområdena vid vattnet och plötsligt är man på motorvägen. Som så ofta saknas ett tydligt centrum, men så är ju många amerikanska städer. De är ju inte städer i traditionell bemärkelse utan mest en massa förorter/shoppingområden som sitter ihop.
Men det känns som att Milwaukee har stor potential. Det finns stora centrala områden som bara väntar på att tas tillvara på. Och mycket har redan gjorts, exempelvis River Walk som är ett långt promenadstråk utmed floden.
Där står bland annat en staty av Fonzie från "Gänget och jag" (fast det är kanske bara jag i min bekantskapskrets som har koll på den tv-serien...).
I ena änden av River Walk finns det restaurerade området Third Ward med butiker och krogar. Jag har ju tidigare uttryckt min mättnad på gentrifierade industriområden världen över, men i amerikanska städer känns det som ett välkommet inslag.
På eftermiddagen bar det av till Madison som är delstatshuvudstad i Wisconsin. Precis vid Kapitolium finns det lite citykänsla med pubar osv. Men stan har även en bautastor industribyggnad mitt inne i smeten. Bautastor alltså.
Så långt allt väl. Jag låg bra till i schemat och hade en perfekt plan för kvällen. Men självklart sket det sig. För dels var det en am.fotbolls-match och dels nån form av gigantisk mässa i staden denna kväll vilket gjorde att vartenda hotell var fullt.
Så istället för att fixa lite grejer på rummet och sen sitta och fyllna till i nån bar i lugn och ro, fick jag ge mig ut på vägarna igen. Jag hamnade i Sun Prairie strax utanför och fick tag i sista rummet på ett hotell där.
Det hade jacuzzi och strax intill låg en schysst restaurang som körde Fry Fish Friday, så lyckligtvis blev det ändå bra till slut!
Idag ska jag fortsätta inåt landet, och nu börjar jakten på Karl-Oskar på allvar!
Till top