Jakten på Karl-Oskar Del 4

Resa / Permalink / 3
Stillwater brukar räknas som Minnesotas födelseplats, och det är även en viktig plats i Nybyggarna/Kristina från Duvemåla, så jag började dagen med att åka dit.
Det var en mysig turiststad med mycket butiker längs huvudgatan. Fast egentligen inte så mycket att se. Nere vid S:t Croix-floden lirade ett band. Och nu kändes det att jag var nära. Nu var jag mitt i det förlovade landet, i den Sverigeliknande naturen med äppelträd som ger frukt. Nu kunde inte Karl-Oskar och Kristina vara långt borta.
Jag körde en bit till och kom till sjön Ki-Chi-Saga (numera Chisago) där staden Lindstrom ligger.
I Lindstom finns det hur mycket svenskanknytningar som helst. Man ser svenska namn överallt. Svenska flaggor, muraler med Sverigemotiv, svenska skyltar och butiker med svenska namn. Det sägs även att många i befolkningen fortfarande pratar svenska.
Och där stod de - Karl-Oskar och Kristina!
Jag blev faktiskt märkligt rörd när jag såg statyn. Det är ju bara två fiktiva figurer, men de representerar så mycket. De är en symbol för en viktig del av den svenska historien, när 1, 2 miljoner svenskar utvandrade till USA. Och det var främst hit de kom, till Minnesota och Illinois. Det har känts lite högtidligt att följa i deras fotspår, hundra år senare.
Snackade med några amerikanska turister vid statyn, och de undrade en massa om Sverige. Såna samtal har jag ofta när jag är ute och reser och de följer alltid samma mönster. Jag berättar om IKEA, Volvo, Nobelpriset och allt det där vanliga som vi svenskar brukar dra upp. Men det betyder inte ett skit för någon annan än oss själva, och varför skulle det? Vi bryr oss inte om andra länders företag och liknande, så självklart bryr sig inte en jävel om att Spotify, H&M och SAAB kommer från Sverige.
Istället landar det alltid i hur imponerade utlänningar är av vår välfärd, vår levnadsstandard och vår samhällsbyggnad. Hur liberala, jämlika, öppna och framåtsträvande vi är. Det är det vi ska vara mest stolta över och lyfta fram. När Stefan Löfven står i FN och berättar att han leder världens första feministiska regering, det ger respekt ute i världen. Samma sak när det gäller saker som föräldraledighet, samkönade äktenskap, mänskliga rättigheter, miljöarbete osv, där är Sverige en förebild som människor världen över imponeras av.
Vi har gratis skola, sjukvård, högskoleutbildning, äldreomsorg, betald semester, sjukersättning, pension, a-kassa, barnbidrag, bostadsbidrag och en massa andra saker som gör våra liv superenkla och supertrygga. Välfärd som 95% av världens övriga befolkning bara kan drömma om - och ändå hör man ständigt klagandet över hur dåligt det har blivit i Sverige.
Så alla ni Sverigedemokrater och andra missnöjda idioter - jag är så förbannat trött på er. Ni är bara inskränkta, okunniga, historielösa och allmänt korkade. Ni står för den exakta motsatsen till det Sverige som är framgångsrikt, respekterat och beundrat ute i världen. Ni har inte fattat nånting utan är bara ynkliga och små. Ni är en skam för Sverige, och kort sagt kan ni dra åt helvete. 
Undrar hur många av dessa så kallade "Sverigevänner" som har nån koll på Vilhelm Moberg? Jag hittade honom i alla fall i Chisago city, där han brukade cykla omkring i omgivningarna.
Sen blev det ett stopp i Minneapolis som jag genast blev förtjust i. Området nere vid vattnet var riktigt häftigt och är väl värt ett besök.
Där låg bland annat Mill City Museum som var ett riktigt coolt museum inne i ruinen av en gammal nerbrunnen kvarn.
Och där tog denna toppendag slut. Karl-Oskar är funnen och uppdraget är slutfört!
#1 - - Patte:

Det är lätt för dig och mig att vara nöjda! Vi har båda jobb, har det ekonomiskt bra, är friska och har fina bostäder som vi äger i en vacker stadsnära del av Linköping med i huvudsak ursprungssvenskar.

Sverigedemokrater är de som är mest stolta över vårt vackra fosterland och över de traditioner som utmärker det.

Klagandet beror naturligtvis på den ansvarslösa asyl- och migrationspolitiken som förs i vårt land och problemen som denna stora tillströmning av utlänningar från främst mellanöstern och Afrika medför.

För kännedom så var och är meningen med asylrätten den att en flykting ska få skydd i första säkra land denna kommer till!

Jag tycker du ska flytta till ett av våra utanförskapsområden med hög arbetslöshet, trångboddhet, kriminalitet, dålig hälsa och låga skolresultat bland den invandrade befolkningen som i många hänseenden inte står för svenska värderingar om jämställdhet samt för feminism som du vurmar om.

Alla dessa välfärdsförmåner du räknade upp som vi svenskar åtnjuter kostar pengar. Svenskar har en sysselsättningsgrad på 82 %. Många asylinvandringsgrupper har under 50 % sysselsättningsgrad och den mesta framgångsrika asylgruppen ligger på knappt 70 % och det är europeiska bosnier som kom hit för 20 år sedan. Det är ingen direkt ekonomisk vinst för Sverige men mångkulturellt kanske det är det med högst antal våldtäkter per invånare i västvärlden!

#2 - - Stockhausen:

Klockrent och mycket bra inlägg, Tobi!

"Patte" resonerar som en genomsnitttlig Sverigedemokrat, som lägger extremt stort vikt vid nationell identitet (en kollektiv identitetsform som uppkom i samband med franska revolutionen 1789 och definitivt inte är något "naturligt") och refererar okritiskt till "svenska traditioner" (som är hopsamlade från olika delar av världen). Människor är människor, Homo Sapiens Sapiens, oavsett vad det står i passet, eller? Är vissa människor mindre värda för att de inte har samma kollektiva abstraktion nedkladdad i passet och för att de inte dricker mellanmjölk i sitt kaffe?

#3 - - Sverigevän:




avpixlat.info

http://avpixlat.info/2015/10/08/kraftigt-hojda-skatter-aviseras-for-att-klara-migrantanstormningen/#more-156883


Kraftigt höjda skatter aviseras för att klara migrantanstormningen



pengarDU BETALAR Klicka för att ta bortSveriges Kommuner och Landsting, SKL, larmar nu om att den offentligfinansierade välfärden står inför en kollaps såvida inte skatterna höjs rejält. Orsaken stavas invandring. Ett svenskt normalhushåll måste bereda sig på att betala minst 15.000 kr mer i skatt om året för att Sverige ska kunna fortsätta ta emot välfärdsmigranter i den omfattning som nu sker.

Redan innan den stora folkvandringen från tredje världen till Sverige kom igång i full skala med nu runt 2.000 asylsökande välfärdsmigranter om dagen plus anhöriga, var situationen hårt ansträngd för vård, omsorg, skola och andra offentligfinansierade välfärdstjänster. Nu står dessa verksamheter inför ett scenario där de kan komma att klappa ihop fullständigt.



SKL aviserar att skatten behöver höjas med två kronor per hundralapp för att det ökande behovet av skola, vård, omsorg osv ska kunna finansieras. Och eftersom de nya kunder som ska ianspråkta dessa välfärdsresurser i mycket liten utsträckning betalar någon skatt utan i stället tär på skatteunderlaget genom bidragsförsörjning, är det arbetande svenskar som får stå för notan, ett folk som redan tillhör de hårdast beskattade i hela världen.

För ett svenskt normalhushåll innebär en sådan skattehöjning ungefär 15.000 kr om året i höjd skatt. Det motsvarar nästan 40 miljarder kr i ökad skattebas för att hantera massinvandringen. Det är mycket men SKL har faktiskt räknat extremt lågt, troligen i syfte att inte skrämma fullständigt slag på svenskarna. Beräkningarna hänför sig till en asyl- och anhöriginvandring på betydligt lägre nivå än den nuvarande. De tar heller inte hänsyn till att folkhälsan är låg inom dessa grupper och att de efterfrågar vård och omsorg mer än de förhållandevis friskare svenskarna.

På motsvarande tar SKL heller inte hänsyn till att gruppen asylinvandrare kräver långt större resurser i skolan, då de i genomsnitt kommer till Sverige med barn som har en långt mindre skolgång bakom sig än vad svenska barn i samma ålder har. Många har bara gått i Koranskola. Till detta kommer språksvårigheterna plus det sällan omtalade problemet med att många invandrarbarn är resultatet av flera generationers kusingiften, vilket inte sällan tar sig uttryck i nedsatt inlärningsförmåga och stora koncentrationssvårigheter och ställer krav på kraftigt utökade särskoleresurser.

Som grädde på moset grundar SKL sin prognos på den optimistiska bedömningen att arbetslösheten i Sverige kommer att sjunka rejält de närmaste åren, trots alltså import av runt ett par tusen arbetslösa invandrare om dagen. Man har också lämnat bostadssituationen utanför sin kalkyl. Bostäder till grupper som inte arbetar måste förstås även de bekostas av arbetande svenskar, som samtidigt enligt Boverket bör hamna sist i bostadskön efter invandrarna.

En mer verklighetsförankrad prognos är att dubblera vad SKL aviserar i skattehöjningar, dvs att en normalfamilj kommer att behöva betala ytterligare 30.000 kr om året i skatt för att massinvandringen ska kunna fortsätta utan att vården, omsorgen och skolan rasar samman. Det kan i sammanhanget vara värt att påminna om att svenska skattebetalare redan idag betalar in i storleksordningen ett par hundra miljarder kronor varje år för att bekosta invandringen och för att hålla den svenska politiker- och mediaelitens humanitära stormaktsglorior vackert skinande.

Länkar: DN, SvD

Till top