Nytt på DVD: Hotell Marigold 2

Film / Permalink / 0
Hotell Marigold 2

För tre år sedan kunde vi följa hur ett gäng engelska pensionärer sammanstrålade på det nedgångna Hotell Marigold i Indien. Det var en trivsam liten film med fina namn som Judy Dench, Bill Nighy och Tom Wilkinson i huvudrollerna. På hotellet upptäckte de nya sidor hos sig själva och fick vara med om en del kulturkrockar mellan det indiska och det brittiska.
Nu görs ett återbesök och det visar sig att livet lunkar på för seniorerna på hotellet. Någon jobbar som (urusel) guide, någon köper in tyger och på flera håll ligger det förälskelser och bubblar. Den unga hotellägaren Sonny ska gifta sig samtidigt som han söker investerare för att utöka verksamheten genom att köpa ett andra hotell. När Richard Geres rollfigur dyker upp misstänker han att det är investerarnas hemliga inspektör som i smyg ska ta sig en titt på stället. Att han dessutom lägger in en stöt på Sonnys mamma komplicerar saker ytterligare.
Det är väldigt oklart vad filmen vill, mer än att visa upp gamla människor i färgstarka och exotiska indiska miljöer. Samt att casha in på en populär originalfilm.
I grund och botten är detta en traditionell förvecklingskomedi, som visserligen är trevlig och småmysig men i stort behov av en riktig story. Fotot och miljöerna är snygga, men allt som var värt att berättas sades redan i ettan.

2/5
Till top