Nytt på DVD: The Drop

Film / Permalink / 0
The Drop

I sin sista filmroll spelar James Gandolfini en man som driver en bar i Brooklyn. Fast mest är stället en täckmantel där tjetjenska gangsters inkasserar sina pengar. En kväll blir baren rånad och saker och ting börjar sättas i rörelse. Vem är så dum att han rånar ett gangsterställe? Det struntar i och för sig skurkarna i, de vill bara ha tillbaka sina pengar.
Tom Hardy spelar Bob, en lugn kille och småblyg kille som jobbar i baren. Han hittar en misshandlad och övergiven hundvalp i soptunnan hos en tjej (Noomi Rapace). De börjar dejta så smått, men plötsligt dyker hennes ex-kille upp och hävdar att hunden är hans. Exet är en påfrestande lokal smågangster som snabbt blir ett problem för Bob, samtidigt som även rånet börjar få jobbiga konsekvenser.
"The drop" är en schysst rulle som skildrar det smutsiga livet på samhällets skuggsida. Dennis Lehane som skrev "Mystic river" rotar i mörkret även här, men trots en hel del förtjänster når filmen inte ända fram. Skådisarna är bra, men berättelsen känns långsam och aningen tunn, vilket gör att filmen inte blev så cool som den kunde ha blivit.

3/5
Till top