På skiva: Backyard Babies

På skiva / Permalink / 0
Backyard Babies
Four by four

Under karriären har Nässjös stoltheter Backyard Babies levererat en hel del dunderdängor men också en radda låtar som mest känns som ett Sha-Boom på testosteron. De har helt enkelt varit bättre som rockstjärnor än vad de varit som låtskrivare.
Nu när de är tillbaka med första plattan på sju år är ljudbilden tuff och energisk, som att de aldrig varit borta. Ljudbilden låter som vi vant oss vid och bandet levererar högoktanig sleazerock med kraft och tryck. Själva menar Dregen & company att det är den bästa samling låtar de skrivit.
Men jag är inte lika säker. Fortfarande finns det klara brister i låtmaterialet även om det är en jämn samling låtar de presenterar. Nio stycken för att vara exakt, väl avvägt mellan ballader, hårdpop och garageslammer. Plattan har inga riktiga bottennapp, men inte heller de där riktiga topparna som behövs. Mest är "Four by four" ett habilt rock´n´rollhantverk som befäster bandets status, men gör lite för att höja den.
Men det är kul att kvartetten åter är samlad. Backyard Babies tillför nånting till svenskt rockliv och är en spännande färgklick i en jämngrå massa. Och bäst av allt: nu slipper vi förhoppningsvis fler trubadurplattor av Nicke Borg.

3/5
Till top