På skiva: Miike Snow

På skiva / Permalink / 0
Miike Snow
"iii"

Vem är den där Miike Snow egentligen? Ja, det är alltså ingen person utan ett band bestående av svenskarna Christian Karlsson och Pontus Winnberg samt amerikanen Andrew Wyatt. Svenskduon har tidigare kallat sig Bloodshy & Avant och jobbat med en rad världstjärnor. Största framgången fick de med låten "Toxic" som blev en stor hit med Britney Spears 2004.
2007 slog de sig ihop med sångaren Wyatt och började fokusera på sin egen karriär under namnet Miike Snow. Debutalbumet kom 2009 och trion har sedan dess blivit en internationell angelägenhet. Winnberg är även medlem i hyllade bandet Amason och Karlsson utgör ena halvan av Galantis, som nominerades till en amerikansk Grammy i år.
Här på sitt tredje album gästas de av Charli XCX och Run the jewels, och levererar en genomgående stark platta bestående av radiopop med viss indiekänsla, en inte helt enkel ekvation att få ihop.
Miike Snow lirar snygg pop som är elegant och väl utförd i varje detalj, men lite väl generisk för att vara verkligt intressant. Det är svårt att tycka illa om Miike Snow, men det är minst lika svårt att tända på alla cylindrar och hänge sig fullständigt som lyssnare.

3/5
Till top