Söndagsintervjun: Inclosure

kultur / Permalink / 0
Inclosure vill ta nästa steg

I höstas släppte Norrköpingsbandet Inclosure sin första platta och anordnade ett episkt releaseparty. Nu känner de sig redo att växla upp ytterligare.
- Vi repar mycket och jobbar hårt. Nu vill vi ta nästa steg och komma ut och spela runtomkring i Sverige, förklarar bandet.

Inclosure fick sin nuvarande sättning hösten 2013 och har på kort tid etablerat sig som ett av Norrköpings mest intressanta band. Från början hade de tänkt att spela lite hårdare musik men när bitarna så sakta föll på plats slutade det istället med storslagen arenarock.
- Det var nog ingen tanke vi hade från början utan det tog ett tag innan vi hittade vår stil, säger gitarristen Daniel Andersson, som liksom tre av de andra bandmedlemmarna kommer från Åby.

Efter att ha släppt två singlar gav bandet nyligen ut sitt självbetitlade debutalbum, både digitalt och i fysisk form.
- Vi började spela in i maj 2015 och sen hade vi releaseparty den 20/11 på ett fullsatt Skandiateatern, säger Carl Adam "Calle" Stråberg på trummor.
Det blev ett lyckat event som drog 270 personer, och bandet hade verkligen gått in för att göra kvällen till något mer än bara en vanlig spelning.
- Vi ville göra nåt maxat av det, folk ska veta om att vi släpper en platta. Och det var kul att det var många som vi inte kände som kom, och att publiken var i olika åldrar, säger gitarristen Tommy Andersson.
- Det är lite spännande också att ta såna risker. Det kan ju bli totalflopp eller succé och i det här fallet blev det succé. Vi fick jäkligt mycket erfarenhet och lärde oss vad som krävs för att anordna en sån tillställning, säger basisten Gustav Fransén.
- Och det var sånt jädra drag, säger Victor Rauker som står för bandets leadsång.

Att bandet är ambitiöst går inte att ta miste på. De repar tre gånger i veckan, och det är långa rep, särskilt när det drar ihop sig till gig. Calle berättar att de repar 20-24 timmar i veckan innan en spelning. Nu jobbas det för fullt på nya låtar. Det nya materialet går i samma stil som tidigare men bandet lägger ner ännu mer arbete på produktionen och dynamiken.
- Vi är nöjda med första skivan, det är en kul blandning av låtar. Men nästa skiva ska bli ännu fetare och ännu mer genomarbetad, säger Tommy.
- Det vi gjort hittills har varit en uppvärmning och nu är det dags för spurten, säger Victor.

Sedan livepremiären på Gymnasieslaget i juni 2014 har Inclosure hunnit med cirka 15 spelningar. De flesta har varit i Norrköping, exempelvis på Augustifesten, Kulturnatten Stadium Arena och Dynamo, men bandet har även haft två spelningar i Linköping och en i Örebro. Nu hoppas de komma ut och spela mer utanför hemstaden.
- Vi skulle inte ha något emot en sommarturné i USA, skojar Daniel.

Var är Inclosure om ett år?
- Då har vi haft fler spelningar runt om i Sverige och gjort minst en ny video. Vi vill framåt och det är nu vi ska ta nästa steg. Det gäller att ta det lugnt och göra det på rätt sätt, säger Tommy.
- Och förhoppningsvis har vi en buss. En Folkabuss som vi kan åka runt och turnera med, lägger bandets motorentusiast Gustav till.
Till top