Söndagsintervjun: Messiah Hallberg

På gång / Permalink / 0
(Kommentar: Nedkortad version av intervju med Messiah Hallberg om See it lives wrestlingsturné)

Efter flera års utveckling och succé i Stockholm, Göteborg och Malmö ger sig i vår turnén "See it live! Wrestling" ut på vägarna för att frälsa landet med den spektakulära och actionfyllda showsporten. Turnén börjar på The Crypt i Linköping den 9 april, gör stopp på Arbis i Norrköping den 30 april och besöker ytterligare fyra städer innan det hela avslutas i huvudstaden den 28 maj. Med på turnén följer dj:s som Patrik Arve, Josefine Crafoord och Joakim Cans, som spelar musik i pausen och efter galan. Bland brottarnamnen märks bland annat Daniel "Beast" Atterhagen och den nuvarande mästaren Ken Malmsteen. President och ansikte utåt för förbundet är Messiah Hallberg, som många nog känner igen från landets stå upp-scener.
- Jag hånar folk i publiken och ibland ger jag mig in lite i ringen också. Men jag är ingen brottare i första hand, säger Messiah som verkligen brinner för att få svensk wrestling att växa och utvecklas.
- Wrestling är min barndomskärlek. Det är min stora, och kanske enda, passion.

Liksom många andra upptäckte Messiah wrestlingens tjusning på 90-talet när sporten visades på svensk tv. Nu har det kommit fram en ny generation fans som är tämligen stor, men framförallt är den hängiven, högljudd och engagerad vilket gör att det ofta blir en fantastisk stämning kring matcherna. Fortfarande är dock wrestling en ganska liten företeelse i Sverige, åtminstone vad gäller utövare.
- Det finns kanske ett 60-tal brottare som håller på i Sverige. Det är en väldigt brokig skara människor som bestämt sig för att riskera sina kroppar för kicken att få vara larger than life. De flesta är nog människor som jag, som blivit förälskade i sporten, eller underhållningsformen eller vad man säger, och har en passion för den.

Att wrestling mer kan jämföras med en live dokusåpa än med traditionell idrott är inget problem. Både brottare och publik köper premissen och det är inget som förtar den dramatiska kampen mellan ont och gott.
- Alla som går in i en wrestlinglokal 2016 är medvetna om att det är underhållning, men man ska inte heller underskatta att matchen och resultatet är en viktig del av det hela. När det väl brottas blir folk väldigt hängivna. Och det finns alltid ett överraskningsmoment som är en del av charmen.

Varför ska man komma och kolla på "See it live"?
- Jag kan bara tala för mig själv. Första gången jag var och såg wrestling i Stockholm blev jag oerhört förvånad över publikens sammansättning och hängivenhet. Det var stekare, hipsters och mc-gäng och alla förenades i kärleken till wrestlingen. Det är en fantastisk show och upplevelse.
Till top