På skiva: Malena Ernman

På skiva / Permalink / 1
Malena Ernman
"Sverige"

Malena Ernman har på senare år varit en av landets tydligaste röster mot främlingsfientlighet och rasism. Nu verkar hon vilja ta tillbaka svenskheten från de mörka krafter som försöker kidnappa den, och hon gör det genom att släppa ett genomsvenskt album med titeln "Sverige" på självaste nationaldagen.
Här radar hon upp en rad svenska visor, från psalmer som "Den blomstertid nu kommer" och "En vänlig grönskas rika dräkt" till halvt bortglömda klassiker som "Emigrantvisa" och "Barndomshemmet". Här finns Mats Paulssons "Visa vid vindens ängar", Kents "Sverige" och Monica Zetterlunds "Det finns ju faktiskt telefon". På gästlistan finns namn som Sara Isaksson, Sarah Dawn Finer och Tomas Andersson Wij.
Jag applåderar det fina initiativet, men musikaliskt låter det tyvärr inte så spännande. Precis som vanligt när finkulturen tar sig an det folkliga blir resultatet alltför präktigt. Musiken är såklart oklanderligt genomförd, och Ernman så duktig att det blir livlöst. "Emigrantvisa" blir exempelvis fullkomligt olyssningsbar. Operaskolade sångerskor och folkvisor bör nog inte blandas.

2/5
#1 - - Patte:

Ännu en kulturmarxist som i sin iver att vara god istället blir ond och främjar de mörka krafter som håller på att förstöra vårt land!

Till top