Nytt på DVD: Jason Bourne

Film / Permalink / 0
Jason Bourne

Varför ändra ett vinnande koncept? Har man en bra story kan man berätta den gång på gång. Vi har sett det i bland annat Terminatorrullarna och i senaste Stjärnornas Krig-filmen och nu ser vi det i Bourneföljetongen också.
Matt Damon gör comeback som den forna CIA-agenten med minnesförlust som vill veta mer om vem han egentligen är och hämnas de som förvandlat honom till den mördarmaskin han blivit. Han far runt i smutsiga europeiska storstäder och skjuter och slåss och ser allmänt plågad ut. Så långt inget nytt, allt är som det brukar. Det nya är att Alicia Vikander har en framträdande roll och att manusförfattaren lite halvhjärtat försöker få in en diskussion om övervakning och personlig integritet. Tror jag, för faktum är att jag har svårt att minnas vad filmen egentligen handlade om.
Nu uppvägs dock bristen på originalitet och nyskapande ganska bra av det snygga hantverket och en radda tuffa actionscener. Det är full fart nästan hela tiden och man har definitivt inte långtråkigt när herr Bourne är ute på äventyr. Så kontentan av det hela är att den femte Bournefilmen är en bra och underhållande film, precis som de tidigare, men känns som en upprepning och är i ärlighetens namn ganska onödig.

3/5
Till top