På skiva: Tove Lo

På skiva / Permalink / 0
Tove Lo
Lady Wood

Alla har säkert inte förstått det, inte jag själv heller, men Tove Lo är förmodligen den svenska artist som är störst ute i världen just nu. Miljardströmningarna på Spotify talar sitt tydliga språk. Och ändå är detta bara hennes andra fullängdare.
"Tove Lo, vem tusan är det?" undrar säkert en hel del 30-plussare ute i stugorna, som inte har haft riktig koll på dansgolv och topplistor de senaste tre åren. Kort sammanfattning: 28 år och uppvuxen i Stockholm. Hon plockades upp som låtskrivare av Max Martin, ingår i låtskrivargänget Wolf Cousins och har gjort låtar till bland annat Ellie Golding och Zara Larsson. Har även en egen artistkarriär med ett album och ett antal hitsinglar, exempelvis "Talking body" och "Stay high".
Musiken kan beskrivas som modern radiopop med visst vemod och ett stänk av techno. Fast allra bäst gör sig nog låtarna på nattklubbar och dansgolv, även om de inte är renodlade danslåtar utan även går utmärkt att "lyssna aktivt" på. Särskilt på uppföljaren vars andra halva är mer nedtonad.
"Lady Wood" låter proffsig och internationell, modern och fräck. Tove Lo ligger i framkant av samtida popmusik, men i den genren är det också svårt att kännas unik och personlig och där har hon fortfarande saker att jobba på.

2/5
Till top