Malbec vs Carmenere

Resa / Permalink / 2
Åsikterna går isär lite i Chilegänget 2016 om vilket som egentligen är bäst: Argentinas Malbec eller Chiles Carmenere. Jag tillhör Malbec-laget, men den har vi ju också druckit betydligt mer så vi får väl vänta en vecka eller så innan vi på allvar kan avgöra saken.
Igår kväll letade vi upp en restaurang som vi fått tips om, och den var kanon. Jag tog en risotto som tog sig in på topp-tre-listan ihop med Bife de lomon i San Telmo och lammet i Mendoza. Stället låg för övrigt i Lastarria, som vi läst skulle vara en bra stadsdel. Men när vi var där på dagen var det helt dött. Men nu på kvällen...oj oj oj.
Bellavista där vi bor är lite mer partyläge, men vill man ha softa och kvalitativa restauranger är nog Lastarria bättre. Riktigt bra område (kvällstid) med mängder av sköna ställen.
Och så fick vi äntligen dricka Carmenere (två stycken olika).
Så vi hamnar nog i detta kvarter ikväll igen. Santiago - vilken stad!
Idag är det sista dagen för oss i Santiago, och vi har velat fram och tillbaka kring hur vi ska göra med den sista veckan innan vi drar oss tillbaka till Buenos Aires. Huvudtanken har varit att ta sol och bad i Mar del Plata/Pinamar, men efter diverse bök med resor, hotell och dagar har vi istället beslutat att ta en extra vecka i Chile. Så idag började vi dagen med att beta av alla bokningar som behövs ända fram till hemresan, så nu behöver vi inte tänka mer på det.
Sen firade vi med pasta och öl...
Nu ligger vi hemma på rummet och laddar för sista kvällen i Santiago. Men först tänkte jag visa lite hur det ser ut i Bellavista. Hela stadsdelen kryllar av väggmålningar och färgglada hus, och här är några exempel:
#1 - - Annsan:

Oj oj oj, så sugen man blir och åka till Santiago..

#2 - - Anonym:

hur fan kan du dricka miller så vidrig amerikansk öl

Till top