Nytt på DVD: London has fallen

Film / Permalink / 0
London has fallen

Förra gången var det Vita Huset i Washington D.C. som utsattes för en terrorattack och denna gång hamnar den amerikanske presidenten (spelad av Aaron Eckhart) och hans livvakt (Gerard Butler) i ett London som plötsligt utsätts för ett massivt angrepp.
Presidenten och en rad andra världsledare reser till den brittiska huvudstaden för att närvara vid begravningen av premiärministern som plötsligt avlidit. Men de hinner bara komma fram innan helvetet brakar loss. Byggnader sprängs, människor skjuts på öppen gata och en fullskalig terrorattack lamslår staden. Huvudmålet är att fånga den amerikanske presidenten och avrätta honom i en livesändning på YouTube. Som tur är har han sin supertuffe livvakt vid sin sida.
Manusmässigt är detta en ganska ordinär actionfilm, och ibland är det just det man vill ha. Det skjuts, fightas och sprängs. Det fälls tuffa repliker. Det är full fart och högt tempo. Jag måste erkänna att det är väldigt underhållande, även om jag inte blir särskilt berörd. I mitt tycke är denna uppföljare faktiskt bättre än ettan, och trots det bristfälliga manuset har man en ganska trevlig stund framför sig.

2/5
Till top