Nytt på DVD: Daddy´s home

Film / Permalink / 0
Daddy´s home

Mark Wahlberg och Will Ferrell kan i sina bästa stunder vara riktigt bra, så när jag ser att de toppar rollistan i denna misstänkta b-rulle tänds ändå hoppet att det kan bli en rätt skaplig komedi. Men de har båda även en del bottennapp i sin meritlista, och rätt snart inser jag att detta är en sådan film.
Ferrell spelar en styvpappa som kämpar för att vinna barnens kärlek. Själv kan han inte få barn och drömmer om den lyckliga kärnfamiljen. Precis när han är på väg att accepteras dyker plötsligt den riktiga pappan (Wahlberg) upp, och han är inte bara snygg och vältränad utan dessutom betydligt coolare. Snart uppstår en tävlan de två emellan om att vinna barnens, och kanske även mammans, gunst. Det låter måhända som ett ganska lovande upplägg men känns bara korkat och är inte det minsta roligt.
Under den sista halvtimmen händer dock något. Filmen får mer fokus, knyts ihop och jobbar upp sig. Det kommer till och med ett och annat fniss över mina läppar och även om det såklart dyker upp några moralkakor för mycket så blir det en gullig och varm avslutning.

2/5
Till top