Nytt på DVD: Legend

Film / Permalink / 0
Legend

Tom Hardy håller på att bli en av vår tids stora filmstjärnor, och en av hans stora förtjänster är hans bredd. Oavsett om det gäller att köra bil ensam i 90 minuter i "Locke" eller vara den postapokalyptiska ökenkrigaren "Mad Max" gör han strålande insatser. Och i "Legend" får han briljera dubbelt upp när han spelar dubbla roller som de två gangstertvillingarna Ronnie och Reggie Kray. Den ena är charmig och belevad, den andra mentalsjuk och irrationell. Och Hardy gör båda så trovärdigt att man knappt tänker på trickfilmningarna.
Filmen utspelas i Londons East End under "The swinging sixties". Själva storyn är kanske inte så unik, utan kan beskrivas som en typisk gangsterhistoria med uppgång och fall. Tvillingarna håller på med diverse kriminalitet och jagas av polisen och rivaliserande gäng, när de inte är upptagna med att bråka internt. Den ena brodern kärar ned sig i en flicka, den andra lever ut sin homosexualitet till fullo. Men trots sina olikheter står de bakom varandra i vått och torrt.
60-talsmiljöerna är snygga och filmen har en charmig tonträff som är lätt att tycka om, men framförallt är det Hardy som lyfter denna film till att bli något mer än en genomsnittlig gangsterrulle. Även fast "Legend" är något för lång så njuter jag varje sekund han är i bild.

4/5
Till top