Nytt på DVD: The legend of Barney Thomson

Film / Permalink / 0
The legend of Barney Thomson

Robert Carlyle har både regisserat denna film och spelar dessutom huvudrollen som frisören Barney Thomson. Han är en 50-årig man som lever ett stilla liv. Lite för stilla tycker hans chef som anser att han borde prata mer med kunderna i salongen. Men Barney gör inte mycket väsen av sig. Han är punktlig på jobbet, gör det han ska och skjutsar sin mamma till bingon på kvällen. Tills en dag när en fatal olyckshändelse ändrar hela hans situation. Det ena leder till det andra och plötsligt befinner sig Barney rejält i klistret. Polisen misstänker till och med att det är han som är den mystiska seriemördare som härjar i området.
Man får onekligen lite Guy Ritchie-vibbar av denna rulle. Här finns udda figurer, bred dialekt och en skildring av livet i samhällets utkant. Resultatet håller dock inte riktigt samma klass, men kan fungera som lättare underhållning för stunden.
Carlyle är okej som Barney, men filmens andra stora namn, Emma Thompson, känns helt felcastad som hans mamma. Dels på grund av att hon bara är två år äldre i verkligheten, men också för att hon helt enkelt inte funkar i rollen som sliten underklasstant. Thompsons insats är faktiskt plågsamt usel att bevittna och sänker hela filmen, som trots en ganska ointressant story ändå har ett visst kultvärde.

2/5
Till top