Nytt på DVD: The nice guys

Film / Permalink / 0
The nice guys

Det är 70-tal i Los Angeles. Smogen ligger tät över staden och porren har sin storhetstid. Ryan Gosling och Russell Crowe spelar två konkurrerande privatdetektiver, typ, som slår sina påsar ihop för att hitta en tjej som heter Amanda. Eller om det är porrstjärnan Misty Mountains, eller om det räcker med filmen hon medverkade i. Saker och ting är lite förvirrade inte bara för tittaren utan även för privatdeckarna själva.
Men det spelar ingen större roll, det är inte den märkliga härva av bilindustri, yrkesmördare, allmänna skummisar och porrskådisar som är filmens styrka, utan snarare det visuella, humorn och den sköna attityden. För detta är en film som vill vara rolig, cool och kultig, och också lyckas vara det. Den har en porrig stämning och en härlig 70-känsla, och både Crowe och Gosling gör sina roller riktigt bra. Det vimlar av tuffa scener och oväntade repliker. På många sätt är det en alldeles strålande film.
Den enda svagheten är väl att det är svårt att engagera sig känslomässigt. Hur kul "The nice guys" än är för stunden känns det som att den är väldigt lättglömd. Det är lite för mycket "L.A. Konfidentiellt-parodi-i-70-talsmiljö" för att bli riktigt minnesvärd.


3/5
Till top