Film: Oculus

Film / Permalink / 0
Oculus

Speglar är skrämmande saker, det är känt sedan gammalt och inte minst på film. Och det är just vad denna rysare tar fasta på. Efter en mystisk händelse i barndomen där föräldrarna dödades och sonen hamnade på mentalsjukhus bestämmer sig den numera vuxna dottern för att bekämpa ondskan en gång för alla, och det verkar som att den mörka kraften kommer från just en gammal spegel. Hon lyckas få tag i spegeln på en auktion och tillsammans med sin numera friskförklarade bror ska de två numera göra upp med händelserna i barndomen.
Allt är planerat in i minsta detalj. Kameror är riggade, varningsalarmen är aktiverade och som extra säkerhetsåtgärd finns en självutlösande mekanism som ska krossa spegeln om inget annat funkar. Vad kan gå fel?
Inledningsvis är detta en riktigt bra skräckis som bygger upp en ruggig stämning. Problemet är att spökerierna aldrig riktigt tar fart förrän filmen är slut. Och skräckscenerna blir aldrig så skrämmande som man tror under den segdragna upptrappningen. Det finns några bra scener, men som helhet är det en ganska fjantig film. Vilket är synd eftersom första halvan lovade så mycket mer.

2/5
Till top