Fjärde dagen i Nova Scotia

Resa / Permalink / 0
Måste erkänna att jag underskattade avstånden i sydvästra Nova Scotia, vilket har inneburit en hel del onödig bilkörning både igår och idag. Det har gjort att jag nu ligger en hel dag efter schemat, men med lite flyt kan jag ta igen en del imorgon (eller halka efter ytterligare, vi får se).
Jag började dagen med att kolla in Annapolis Royal, som är en av alla dessa gulliga småstäder som det kryllar av. Dom har stadshus, kyrka, gamla fina trähus, parker och någon form av USP som dom vill lyfta fram. Och varje gång känner jag att jag skulle vilja stanna och lära känna lokalbefolkningen, ungefär som Michael J Fox i "Doc Hollywood".
Hamnade även i Wolfville, där jag tänkte jag skulle kolla in tidvattnet. Nova Scotias norra kust har världens största tidvattenskillnad. Såg bara lite av det nu, men ska kolla in mer om några dagar.
Som helhet en småtråkig dag, men det kom en riktig höjdpunkt i Grand Pre. Denna del av Nova Scotia är Kanadas främsta vinregion så jag stannade till på en vingård och käkade.
Slog även till på två flaskor, varav en var ett Ice Wine.

Åkte förbi Windsor, som tydligen ska vara hockeyns födelseort.
Tog mig sedan till New Glagow där det blev ribs och bira. När jag kom tillbaka till hotellet mötte jag tio amishpersoner i korridoren. Dagens höjdpunkt tillsammans med vingården.
Till top