På skiva: M-Rock

På skiva / Permalink / 0
M-Rock
The Cosmic Phunk Saga Continues

Funkfarfar Emrik Larsson är ute och missionerar igen, och det evangelium han sprider är den förlovade funkens. Det gjorde han redan på 90-talet tillsammans med sina kollegor i Göteborgsbandet Stonefunkers och det verkar inte finnas något som kan få honom att ge upp det uppdraget, åtminstone inte förrän han fått hela landet att svänga.
I mitten på 2000-talet bytte han tillfälligt spår och gav ut några svenskspråkiga skivor som drog mer åt vishållet. De var helt okej, men kanske var han inte helt lycklig om han inte fick känna groovet pulsera i ådrorna för snart var han tillbaka i det förföriska funksvänget. "Stundtals är mitt beroende så starkt att jag kan inte vara utan mer än några minuter. Det är en ständig kamp för att få mer", säger Emrik själv om sitt funkberoende.
De senaste åren har han lirat under namnet M-Rock och tillsammans med sitt tighta band bjuder han på funk som kanske inte är så nyskapande eller unik, men som har ett självsäkert, precist och medryckande sväng. Möjligtvis saknas lite variation och en smula originalitet, men i allt väsentligt är det en bra platta med ett grymt funksväng.

3/5
Till top