Nytt på DVD: 10 Cloverfield lane

Film / Permalink / 0
10 Cloverfield Lane

2008 släpptes sci-firysaren "Cloverfield" där en grupp New York-bor flyr undan en monsterattack. "10 Cloverfield Lane" sägs vara en fristående uppföljare till den, men ärligt talat är den kopplingen väldigt svag, för att inte säga obefintlig.
Denna rulle börjar med att en kvinna vid namn Michelle är med om en bilolycka och vaknar upp inlåst i en källare. Enligt bunkerns ägare Howard (John Goodman) har det skett en "attack" och luften är livsfarlig att andas, så han räknar med att de måste stanna där nere i två år. I bunkern finns även en tredje person, Emmett, som snart blir Michelles förtrogne.
Men varken Michelle eller publiken vet riktigt vad de ska tro. Något verkar ha hänt på utsidan, men vad? Går det att lita på Emmett? Och vad är det för konstigt med Howard och dottern som han inte längre har någon kontakt med?
Det är en helt okej film i det lilla formatet, även om ingen lär minnas den om ett år. Mary Elizabeth Winsted gör en bra insats som Michelle och bitvis råder en förtätad stämning nere i bunkern. Men det som verkligen håller intresset uppe genom filmen är ovissheten kring hur det egentligen ligger till med världen utanför.

2/5
Till top