På skiva: Peter Bjorn and John

På skiva / Permalink / 0
Peter Bjorn and John
"Breakin´ point"

Jag kommer ihåg när poptrion Peter Bjorn and John dök upp 2002. Jag kommer ihåg hur indie deras debutalbum lät. Jag kommer ihåg hur det hyllades av kritikerna. Jag kommer även ihåg att jag själv var lite skeptisk men att jag ändå fortsatte följa bandet. Och framförallt kommer jag ihåg hur låten "Young folks" med sin karaktäristiska visselslinga blev en världshit 2006. Efter det kommer jag inte ihåg så mycket kring bandet, och nu har det gått fem år sedan de senast gjorde en skiva ihop.
Peter Morén har provat på en solokarriär och Björn Yttling har figurerat i ett antal producentstolar. John? Tja, vem vet vad han har sysslat med?
Nu på sitt sjunde album har målsättning varit att ha tolv potentiella singlar. Lyckas de? Tja, nästan, faktiskt. Inledande "Dominos" svänger friskt och är bevisligen en singel, liksom "What you talking about". Och här finns några till, som dansanta "It´s your call" och inte minst den avslutande pärlan "Pretty dumb, pretty lame".
Sex tunga internationella producentproffs har kallats in och rattat fram tolv refrängstarka indiespår. Bandet har nämnt Abba som förebild och i "Do-Si-Do" och kanske även titelspåret hörs det tydligt, men mest låter det Peter Bjorn and John själva. Här finns kanske inte tolv singlar men en jämn och bra platta med stor chans att ta trion tillbaka till toppen.

4/5
Till top