Filmrecension: Life

Life

Svenske regissören Daniel Espinosa har fått med sig likaledes svenska Rebecca Ferguson samt Ryan Reynolds och Jake Gyllenhaal i detta intensiva rymdäventyr. De tre skådisarna utgör halva besättningen på den internationella rymdstationen ISS som en dag får en leverans från Mars som visar sig innehålla den första utomjordiska livsformen. Forskningen tuffar på bra, ända tills de upptäcker att den bläckfiskliknande varelsen är både livsfarlig, ilsken och synnerligen svårdödad. Snart inser de att de måste göra allt i sin makt för att hindra den ondskefulla utomjordingen att nå jorden, även om det innebär att de måste offra sina egna liv.
Lite som en blandning av "Alien" och "Gravity" skulle man kunna säga, och bristen på originalitet är måhända en svaghet, men å andra sidan gör Espinosa ett sånt gott arbete att man lätt kan förlåta att vi sett liknande historier förut.
Filmen känns trovärdig i hur en främmande livsform skulle behandlas och lyckas även väl med att bygga upp spänningen i rymdstationens slutna miljö. Fotot är snyggt och storyn är effektivt berättad, och en eloge till slutet är också på sin plats. Visst, "Life" är inte särskild unik i sitt upplägg men filmen har något som stannar kvar och oroar. Kanske för att den ligger så nära en tänkbar framtid där vi verkligen hittar liv på Mars inom kort?

4/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0