Skivrecension: Alice Cooper

På skiva / Permalink / 0
Alice Cooper
Paranormal

Alice Cooper är tillbaka med en ny platta sex år efter den oväntat pigga "Welcome 2 my nightmare" och det är svårt att veta vad man ska ha för förväntningar, om alls några. Så hur låter det? Tja, exakt som man förväntar sig att det ska låta om en 69-årig skräckrockare med 27 album i bagaget och en storhetstid på 70- och 80-talet.
Exakt så, faktiskt. Det finns inget på "Paranormal" som överraskar och ruskar om. Inget som knockar lyssnaren eller gör att man höjer på ögonbrynen. Men det hade nog ingen heller trott så med andra ord får man exakt det man förväntar sig.
Fansen kan glädjas över att originalsättningen återförenats i några av spåren, att Alice sjunger bra och att det finns skojiga textrader här och var. Samt att det i det mediokra låtmaterialet finns ett och annat spår som höjer sig något över resten. Ljudbilden har en retrokänsla och det är nog ett klokt val, för vem vill höra en upphottad, modern Alice Cooper? Det är nog, när jag tänker efter, det bästa med "Paranormal": att Alice håller fast vid sin stil, skiter i alla trender och fortsätter låta som ett soundtrack till "Tales from the crypt".

2/5
Till top