Skivrecension: Ola Aurell

På skiva / Permalink / 0
Ola Aurell
Till bords med Herr Aurell

Precis som Kalle Lind skriver i förordet är Ola Aurell en av våra intressantaste samtidskommentatorer. Han har med sin humoristiska stil i flera år varit vår mest spännande förnyare av den svenska visan men ändå inte upptäckts av den kulturelit som så ofta hyllar namn som Povel Ramel och Hasse & Tage, som Aurell är uppenbart besläktad med. Märkligt javisst, men strunta i inskränkta kulturskribenter och låt dig roas istället. Det är inte svårt i Herr Aurells sällskap.
Hans fjärde album är inte bara en skiva utan även en bok. En kokbok, hävdar Aurell själv, och visst innehåller den diverse halvknäppa recept men även snapsvisor, serier, sagor, betraktelser och lite annat smått och gott. Och så en helt vanlig Aurellskiva.
Många av låtarna är redan bekanta för fansen som sett honom live. Och egentligen är hela konceptet bekant med sina finurliga ordvändningar, sin humor, sina samtidsbetraktelser och sina välfunna referenser. Det är roligt att lyssna på Aurell och ännu roligare när man ser honom live. Boken då? Nja, ett skojigt grepp men den når inte upp till skivans klass.

3/5
Till top