På skiva: Run the jewels

På skiva / Permalink / 0
Run the jewels
Run the jewels 3

Brooklyn och Atlanta i skön symbios. När El-P och Killer Mike slog sina hip hop-påsar ihop 2013 bildade de något av en rappens superduo som visade sig vara ett riktigt lyckat beslut. Det var efter att de turnerat ihop med sina respektive nysläppta soloalbum som de kom på att det kunde vara kul att jobba ihop och Run the jewels växte fram.
Första albumet kom 2013 och det som började som ett kul digitalt gratissläpp växte snart till en stor succé. Kanske för att de kunde ta ut svängarna mer och inte var så bundna av tidigare erfarenheter. Året efter kom uppföljaren som hyllades ännu mer. Nu hade duon funnit sin form och skapade en spännande mix av gatuskildringar, politik och enorma pretentioner. Plattan överöstes av lovord och hamnade högt på årsbästalistorna.
Nu är trean här (lika fantasilöst betitlad som de två tidigare skivorna) och återigen gör El-P och Killer Mike en stabil insats. Modern old school är en fras som skulle kunna användas när dessa två rappare nu släpper ifrån sig sitt nya alster. Allt är inte strålande, somligt känns småtrött medan annat bränner till på allvar, men som helhet är det en helt okej platta som befäster Run the jewels ställning.

3/5
Till top