Filmrecension: Love & Friendship

Film / Permalink / 0

Love & Friendship

 

Filmen bygger på Jane Austens ofullständiga roman "Lady Susan", och filmen kan också sägas vara ofullständig på en rad sätt. Historien är för svag och håller helt enkelt inte för en långfilm.

Lady Susan Vernon spelas av Kate Beckingsale och är en intrigmakerska av högsta snitt. Det är 1700-tal och hon är på jakt efter en man till både sig och sin dotter. För att lyckas med det utnyttjar hon sin välbeställda släkt. Hon intrigerar och sår split, uppbackad av sin förtrogne kumpan Alicia, spelad av Chloë Sevigny.

Kostymerna och miljöerna är tjusiga och det förekommer en del humoristiska inslag, framförallt när Sir James Martin (Tom Bennett) är i bild. Jag kan även uppskatta den överdrivet högtravande dialogen. Men det räcker inte på långa vägar.

Filmen är fullkomligt händelselös och består i princip bara av människor som pratar. Trots det totala stilleståndet känns den rörig och det är svårt att hålla reda på alla personer och deras förhållande till varandra. Det talas om svallande passion och lidelsefull romantik, men som tittare känner man inget av det. Man känner faktiskt ingenting.

 

1/5

Till top