Ollonet 2017

kultur / Permalink / 0
Idag delas Lars Winnerbäcks kulturpris "Nyponet" ut för andra gången. I samband med det delas även det alternativa priset "Ollonet" ut, som Tobis blogg instiftade förra året.
I juryn sitter jag, Jimmy Uller och Ayeray Bustos - samt Smiling Gayman som ständigt frånvarande hedersmedlem.
Vi delar ut Gröna Ollonet till en person som kan behöva åtnjuta ekollonets laxerande egenskaper, samt det mer mogna Bruna Ollonet till en person som sprider glans (ollon på latin...) till stadens nöjesliv.
Det Gröna Ollonet 2017 går till... Ann-Charlotte Irhede!
Motivering: Irhede tycks ha missat att tv-monopolet bröts 1987. Hon tycks ha missat att vi numera har kanaler med numren 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 och 12. Hon har missat C More och Viasat. Hon har missat att TV4 har gått från EN kanal till 43 i hela Norden. Hon har missat HBO, Netflix och kvälltidningarnas tv-satsningar. Hon har till och med lyckats missa Correns egna webbsändningar. Ändå får hon fortsätta att vara tv-krönikor och triumfera med sin okunskap i Corren.
Övriga nominerade: Lasse Fredriksson, Lina Skandevall, Erik Wallsten, 500 Mil
 
Det Bruna Ollonet 2017 går till... Sabo Ruya!
Motivering: Genom sitt långsiktiga tänkande och sin ärliga och raka stil har Sabo gjort Palatset till en högt ansedd rockklubb som är omtyckt av såväl publik som artister.
Övriga nominerade: Camilla Lejon, Helmut Jederknüller, Papa Emeritus III, Fia Kempe
 
Priserna består, förutom äran respektive vanäran, av en Samuel Adams som tillfaller juryns ordförande.
Till top