Skivrecension: Bonafide

På skiva / Permalink / 0
Bonafide
Flames

Ibland vill man bara glida in på en dunkel rockbar, slå sig ner med en bira och ha en skön stund med lite schysst rock´n´roll som omsluter en utan att kräva för mycket uppmärksamhet. Kommer musiken från en liveband på scenen är det ännu bättre, och det är vid såna tillfällen som Bonafide passar som allra bäst.
På sin nya platta levererar Pontus Snibb och grabbarna tio stabila rockrökare i rakt nedstigande led från AC/DC, med en lätt anstrykning av sydstatsrock. Ljudbilden är klassisk och tidlös, gitarriffen duggar tätt och låtarna har den där perfekta avvägningen mellan lättillgänglig och hård.
"Flames" är bandets sjätte album och de fans som hoppas på nya spännande grepp bör nog leta någon annanstans, för här är det inte mycket nytt under solen. Bonafide gör inte den mest spännande eller nyskapande rocken direkt. Här är det gammaldags hederlig rock´n´roll som gäller med tuffa låttitlar som "Back in flames", "Smoke and fire" och "Bottle of Jack". Fast bäst gillar jag "Under your spell" med sin maffiga avslutning som sätter punkt för skivan på ett snyggt sätt.

2/5
Till top