Skivrecension: Heavy Tiger

På skiva / Permalink / 0
Heavy Tiger
Glitter

Riffglad rock´n´roll med partystämning, allsångsvänliga refränger och hög energi är en stil som alltid går hem, i alla tider och hos de flesta människor, så man kan ju undra varför inte fler band satsar på det. Några som, precis som jag, tycker att det görs för lite sån musik är Stockholmstrion Heavy Tiger som nu följer upp debuten "Saigon Kiss" från 2014 med elva sprakande låtar på "Glitter".
De två senaste åren har de turnerat flitigt i såväl Europa som Asien och kanske har det intensiva giggandet lärt bandet vad som funkar på en publik för denna platta har en hittig känsla från start till mål.
Maja Linn vid micken har en rivig och uppkäftig sångröst och backas upp av basisten Sara Frendin och trummisen Astrid Carsbring. Musiken har rötterna i 80-talets hårdrock med en touch av sleaze och lite skitigare garage från 90-talet. Skivan är producerad av Rikard Löfgren som tidigare jobbat med bland annat Sister Sin och Mustasch, förutom sista låten (och första singeln) "Devil may care" som är skriven av Ola Salo och producerad av Nicke Andersson. Det är också sämsta låten i mitt tycke.
Kanske är ljudbilden lite väl likartad plattan igenom, och man kan knappast påstå att Heavy Tiger har en speciellt unik eller nyskapande stil, men de gör musik som är kul att lyssna på och det gör de väldigt bra.

3/5
Till top