Skivrecension: Säkert!

På skiva / Permalink / 0
Säkert!
Däggdjur

Annika Norlin har länge, förmodligen ända sedan den självbetitlade debuten för tio år sen, varit Sveriges bittraste artist (möjligen i konkurrens med Melissa Horn). Det har jag dock haft överseende med så länge hon skrivit så starka låtar som hon gjort, men när låtarna inte riktigt hållit har det nästan blivit outhärdligt att lyssna på henne.
Detta är faktiskt bara hennes tredje riktiga Säkert-platta och det har gått hela sju år sedan den senaste. Det är inte hennes bästa album men den som tidigare fastnat för Norlins lite udda formuleringskonst och försiktiga låtbyggen kommer att känna igen sig, även i de låtar där hon plockar in diverse gästsångare.
Bitterheten är inte det mest framträdande draget denna gång även om den såklart alltid finns närvarande, istället är det det odramatiska upplägget som slår mig. Musiken är långsam och likartad och det blir tyvärr rätt enahanda och tråkigt. Skivan räddas av Norlins personliga sångstil, men hon får vara försiktig så hennes ovanliga texter inte reduceras till att bli en uttjatad pose.

3/5
Till top