Skivrecension: Märvel

På skiva / Permalink / 0
Märvel
At the sunshine factory

Mystiska, maskerade Märvel släpper sitt sjunde album sedan starten 2002 och ni som följt bandet sedan dess vet vad ni får: energifylld gitarrock med tydliga influenser av grupper som The Hellacopters och KISS.
Märvel har en hög lägstanivå och levererar alltid stabila riff och välskrivna låtar som gör sitt jobb, så även här. Samtidigt har jag svårt att riktigt tända på alla cylindrar eftersom det känns som man har hört musiken förr. Men å andra sidan: det skulle man kunna säga om de flesta rockgrupper. Band som AC/DC och Ramones hela kännetecken var ju att de hade en patenterad stil och höll fast vid den.
Dessutom är "At the sunshine factory" förmodligen Märvels mest varierade platta, och kanske även den bästa med starka låtar rakt igenom. Rätt poppig också, och sånt gillar ju jag. Bandet har producerat själva och verkar ha gått in för att ge varje låt en egen identitet. Det lyckas man bra med. Sången är också bra men hamnar oftast i samma röstläge, mer variation där hade gett skivan ytterligare ett lyft.

3/5
Till top