Filmrecension: The Circle

Film / Permalink / 0
The Circle

"The Circle", med Tom Hanks och Emma Watson i två ledande roller, är en film som vill diskutera några av vår samtids viktiga frågor. Vad innebär det när kommersiella aktörer som Google och Facebook samlar på sig enorma mängder information om våra liv? Hur påverkas vi av att ständigt vara uppkopplade och aktiva i sociala medier? Vad händer när företag får en monopolställning? Vad är betydelsen av att ha ett privatliv?
Det är inte första gången såna frågor tas upp, "1984" och "Truman show" är bara två exempel, men ämnet känns mer aktuellt än någonsin. Här får vi följa den unga tjejen Mae som börjar jobba på en supermodernt teknikföretag, som är så populärt bland de anställda att det framstår som en sekt. Snart märker hon dock att kulten, tekniken och den ständiga övervakningen kommer med ett pris.
Det skulle kunna vara jätteintressant men tyvärr är "The Circle" taffligt gjord med slappt manus och rätt mycket b-filmskänsla. Det som skulle kunna vara vass samhällskritik blir närmast parodiskt och trots att Hanks namn finns i rollistan utstrålar detta hafsverk bara lågbudgetvibbar.

2/5
Till top