Tack och hej - USA

Resa / Permalink / 0
Sista dagen i det förlovade landet, och på den här korta tiden har jag alltså hunnit med delstaterna Maryland, Virginia och Delaware samt District of Columbia. Jag började med att kolla in Frederick (där jag spenderade natten), och trots att stan är liten har den en hel del, bland annat denna bro - som egentligen är en vanlig betongbro, stenarna och konstverken är bara ditmålade.
Där finns även ett hus med en miniatyrarmé...
... en hundstaty som skulle ha smälts ner till kulor under inbördeskriget, men klarade sig...
...och en staty över USA:s första president John Hanson. Vadå, alla vet ju att George Washington var den första presidenten. Ja, men Hanson var den första ordföranden för kongressen (1781-82) under tiden fram till att delstaterna ratificerade konstitutionen och valde Washington till president 1789.
Sen var det dags att utforska Virginias skogsbeklädda kullar. Det är ju nåt speciellt med Virginia och det räckte med att korsa Potomacfloden så infann sig magin direkt.
Får bli mer Virginia nån annan gång, för denna dag hann jag inte så mycket utan drog mig mot flygplatsen rätt skapligt. Där blev det en sista baconburgare och en Sam Adams innan det var dags att kliva på flyget hem. Vad blir nästa USA-tripp? Tja, det finns mycket kvar, bland annat Kalifornien, Hawaii, Texas och Södern så vi får se. Kanske redan nästa höst?
Till top