Tobi i Annapolis

Resa / Permalink / 0
Körde ut mot kusten till Annapolis, som inte bara är "the sailing capital of the U.S." utan faktiskt även var huvudstad i USA under en kort period 1783-84. Det är en mysig stad med historiska kvarter och mycket uteserveringar, något som annars är rätt ovanligt i USA.
 Där mötte jag Ronald Reagan...
 ...och käkade en krabbsallad. Var egentligen på jakt efter en crab/lobster roll, men det sket sig. Men skaldjur skulle jag ha till varje pris, så då fick det bli så.
Annapolis var en trevlig stad. Denna dag var det dock nån stor båtmässa, så hela hamnområdet var avspärrat.
Träffade även Kunta Kinte. Det säger väl inte ett dugg för folk under 40, men en gång i tiden var han stor som sjutton. Minns ett gammalt skämt om att de skulle göra en uppföljare till "Rötter" där Kunta Kinte blivit av med benet. Den skulle tydligen heta "Kunta Kinte kutar inte".
Sen tog jag bautabron över till Delawarehalvön...
...och där blev det äntligen lite landsbygd och lugn trafik. Och majsfält färdiga att skördas.
Tog in på Days Inn i Newark som jag valde för att Applebees låg precis bredvid. Där blev det Oktoberfest med Samuel Adams seasonal Oktoberfestöl. Fick visa leg 44 år gammal! Och så finns det dom som säger att jag inte skulle vara ung och fräsch...
Visste inte imorse att jag skulle hamna här och vet inte ikväll var jag kommer hamna imorgon. Men jag hoppas på att få träffa Pembleton, Bayliss och Munch.
Till top