Tobi i New Sweden

Resa / Permalink / 0
Nästa stopp blev Wilmington i Delaware, mellan Baltimore och Philadelphia. Eller som vi svenskar känner till det: Nya Sverige. Vi har ju inte haft så jättemånga kolonier så det gäller att lyfta fram de vi haft, och New Sweden (1638-1655) gjorde i alla fall ett visst avtryck.
Det finns olika minnesmärken, parker och annat nere vid Christinafloden som var intressant att kolla in, även om somligt var stängt för säsongen och annat (tex informationstavlor) var rätt nedgånget.
Pratade lite med en gubbe vid Svenska trefaldighetskyrkan som tog med mig på en guidning och berättade att han träffat knugen två gånger. Den svenska kungafamiljen har varit på besök två gånger och bland annat planterat två rhododendronbuskar vid kyrkan.
Sen blev det en stabil lunch med hot dog och Dr Pepper.
En grej med dessa höstresor är ju min fall foliage-fäbless, men här runt Washington är det fortfarande sommar så det har inte blivit mycket av det. Men jodå, det börjar komma så smått även här...
Previously on "Homicide - Life on the street"...
Baltimore stod näst på tur. En stad som inte har så mycket att komma med, men stan har Fells Point och det är minsann inte illa. Har velat åka dit ända sen 90-talet när den fantastiska tv-serien "Uppdrag: Mord" sändes, så det var gött att äntligen få komma dit.
Fells Point är ett coolt område nere vid vattnet som är späckat med pubar och gamla tegelbyggnader. Denna dag var det nån slags stadsfest, tror det hängde ihop med Columbus day på nåt sätt. Så det var liveband, matstånd, försäljare och en jäkla massa folk.
I centrum av Fells Point ligger den pampiga byggnaden som var polisstation i "Uppdrag: Mord"...
...och tvärs över gatan ligger baren som några av rollfigurerna drev.
Kvällen avslutades sedan i Frederick några mil väster om Baltimore med några Samuel Adams och en full slab fall-off-the-bones ribs. Och ja, köttet var rosa och föll verkligen av benen. Precis som det ska vara.
Till top