Filmrecension: Going in style

Going in style

"Going in style" är en remake av 1979 års "Seniorligan" och det är nog ingen slump att nyversionen kommer nu för filmen rymmer en hel del kritik mot giriga banker, opålitliga företag och det amerikanska pensionssystemet. Vi får följa tre äldre herrar (Morgan Freeman, Michael Caine och Alan Arkin) som sett fram mot en trivsam ålderdom men upptäcker att deras pensionspengar har gått upp i rök och att banken vill ta deras hus.
Något måste de göra för att överleva och Freeman kommer på den ypperliga idén att de ska råna banken som vill mäta ut deras bostäder. Tanken får han efter att ha sett ett superproffsigt bankrån några dagar innan, och nog skulle väl dessa tre gentlemän kunna upprepa den bedriften? Och skulle de åka fast är det värsta som kan hända att de får tak över huvudet och tre mål mat om dagen i resten av sina liv.
Filmen står helt på gubbarnas sida: banken får vad den förtjänar, de använder lösa skott för att inte skada någon och de ska inte stjäla mer än vad de skulle ha fått i pension. Men man kanske inte ska dra alltför stora politiska växlar av "Going in style", för även om den innehåller samhällskritik så är det till största delen en myskomedi där "griniga gamla gubbar gör tokiga saker". Och som sådan film är den helt okej.

2/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0