Skivrecension: Arcade Fire

På skiva / Permalink / 0
Arcade Fire
Everything now

Det vimlar av band därute som man undrar varför de egentligen finns. Vad vill de säga, vilka är de, vilka spelar de för? Dessa frågor betyder inte att banden är exceptionellt dåliga, bara att de är profillösa och otydliga. Många av dessa band, som exempelvis Arcade Fire, är förvånansvärt stora och man undrar vilka som egentligen lyssnar på dessa onödiga band och varför?
Kanadensarna Arcade Fire toppar listor, headlinar festivaler och streamas miljontals gånger men när läste du senast en intressant artikel om dem? Finns det verkligen fans som dyrkar dem, jag har då åtminstone aldrig träffat på någon person som vigt sitt liv åt Arcade Fire. Visst, jag känner människor som tycker de är ett helt okej band, och jag tillhör själv den skaran, men vet ingen som samlar på skivorna, köar i timtal för biljetter och slukar varje tidningsartikel om bandet.
Återigen: Arcade Fire gör inte dålig musik. Deras mix av soft rock, indiepop, discoinfluenser och retrokänsla är rätt behaglig att lyssna på, men den engagerar inte. Att bara låta bra räcker inte, musik måste vara mer än bara musik för att betyda något. Annars blir den bara poänglös.

3/5
Till top