Skivrecension: The Quireboys

På skiva / Permalink / 0
The Quireboys
White Trash Blues

Spike och grabbarna verkar ha kommit in i en andra andning de senaste åren med tre nya skivor på tre år och ett turnerande som aldrig verkar ta slut. Bandet kommer för övrigt till Linköping och lirar i november.
Det nya albumet heter "White trash blues" och är en passande titel, för det är väl ungefär det som The Quireboys har sysslat med sedan skivdebuten 1990. Denna gång är det bluesigare än nånsin och alla tolv spåren är renodlade blueslåtar. Spikes röst känns också raspigare än nånsin. Som popstjärna skulle han varit slut för längesen men som bluesrocksångare blir han nästan bara bättre ju mer patina hans stämband får.
Känslan och svänget förtjänar toppbetyg men det är ju knappast så att bandet presenterar något nytt eller unikt. The Quireboys gör det de är bäst på och det gör de jäkligt bra. De förvaltar den 70-talsdoftande bluesrocken på ett strålande sätt och de musikälskare som vill pimla öl till svängig musik har fått exakt den platta de vill ha. Och live kommer nog låtarna på "White trash blues" fungera helt yppperligt.

3/5
Till top