Skivrecension: Tracey Thorn

På skiva / Permalink / 0
Tracey Thorn
Record

Här har jag gått runt i alla år och trott att jag gillar Tracey Thorn, så döm om min förvåning när jag inför denna skivrecension inser att så icke alls är fallet. Tracey Thorn, ja det var ju hon som tillsammans med Ben Watt utgjorde den brittiska duon Everything But the Girl mellan 1982 och 2000. De senaste tio åren har hon gått solo och släppt tre plattor under eget namn.
Everything But the Girl var ju ett trevligt band tänker jag och sätter mig för att börja lyssna in mig på gruppens låtar för att friska upp minnet till recensionen av "Record". Det har gått så länge sedan jag senast lyssnade på bandet att jag glömt hur de lät. Och när jag trycker play på Spotify inser jag snabbt två saker: 1. Everything But the Girl var ett ganska trist band och 2. De låter inte alls som jag minns dem.
Men Tracey Thorn som soloartist gillar jag i alla fall, tänker jag innan jag drabbas av nästa insikt: jag har läst en hel del om Tracey Thorn men jag i ärlighetens namn knappt lyssnat på henne. Det visar sig att hon numera spelar en slags elektronisk pop, vilket inte alls är vad jag förväntat mig. Det snurrar i skallen. Musiken låter mycket bättre än jag trodde, melodierna är bedårande och det finns en tilltalande mix av att både vara mogen och modern. Chocken gör säkert sitt, men nu kan jag slå fast att jag återigen gillar Tracey Thorn. Och denna gång är det på riktigt.

4/5
Till top