Filmrecension: The greatest showman

Film / Permalink / 0
The greatest showman

En bra musikalfilm får alltid upp humöret. Och "The greatest showman" har fart och fläkt, riktigt bra låtar och är visuellt njutbar med sina 1800-talsmiljöer, sitt färgstarka persongalleri och sina snygga nummer.
Vi får följa P.T. Barnums (Hugh Jackman) resa från den fattiga barndomen till framgången som "världens största showman". Det börjar med en freakshow med siamesiska tvillingar, skäggiga damen, en dvärg och andra udda figurer och leder till att han ordnar en USA-turné med den svenska näktergalen Jenny Lind (Rebecca Ferguson). Men trots att han tjänar stora pengar och får träffa den engelska drottningen kommer Barnum aldrig undan sitt klasskomplex.
Historien, som är verklighetsbaserad, är rappt och effektivt berättad och personligen blir jag väldigt positivt överraskad av filmen. Ferguson är magnetisk, Michelle Williams (som spelar Barnums fru) gör också bra ifrån sig och till och med Zac Efron gör en strålande insats. Och Jackman själv är i absolut toppform. En riktigt härlig film som jag ser fram mot att se, och framförallt höra, på en teaterscen framöver.

4/5
Till top