Skivrecension: Benjamin Ingrosso

På skiva / Permalink / 0

Benjamin Ingrosso

Identification

 

Vi är rätt många som minns 80-talet och hur vi tyckte att det var ett jäkla tjat om Wahlgren-familjen då. Det var "Varuhuset", filmen "G" och "Picadilly circus". Men faktum är att det bara var en västanfläkt mot hur det är nu.

Det äldre gardet: Christina Scollin, Pernilla och Niclas Wahlgren finns fortfarande kvar men har fyllts på med en yngre generation, som visserligen heter Ingrosso men som för kändisfamiljetraditionen vidare. Bianca är landets kanske största influencer och Benjamin håller på att bli en av de stora popstjärnorna.

Det är lätt att få kräksmak i munnen redan innan man hört hans debutskiva, för nånstans måste det väl finnas en gräns för hur stor Wahlgren/Ingrosso-dos Sverige kan klara av? För Benjamins del betyder det att det som blev hans snabbspår in i musikvärlden också kan vara hans största hinder att lyckas där. Nåja, han har redan vunnit Melodifestivalen och fått några feta hits så vi ska nog inte tycka alltför synd om honom. Och nya plattan har också möjligheter att kunna gå hem riktigt bra.

Musikaliskt handlar det om rätt typisk radiopop. Modernt och snyggt producerat, det ska erkännas, men det låter också ganska generiskt. Här finns vinnarlåten "Dance you off" och tjusiga singeln "I wouldn´t know", samt en hel radda stabila spår som rent ytligt gör sitt jobb men som har svårt att engagera på djupet. Men okej, Benjamin är en 21-årig debutant, så man kanske inte redan kan begära att han ska ha förfinat sitt ID.

 

3/5

Till top