Skivrecension: Bloodbath

På skiva / Permalink / 0

Bloodbath

The arrow of satan is drawn

 

Lagom till att höstmörkret sänker sig över landet släpper Bloodbath en skiva som skulle passa bra som soundtrack för den som vill fira Alla helgons blodiga natt. Det här är musik för den gillar död, förruttnelse, ångest och mörker. Perfekt alltså om man är ett fan av dödsmetall, kanske inte lika perfekt som julklapp till farmor.

Stockholmsbandet Bloodbath bildades 1998 och fyller alltså 20 år i år. Det firas med denna platta och ett gäng spelningar runt om i Europa. Lite i skymundan, åtminstone för mainstreampubliken, har bandet gjort sig en internationell karriär och skapat sig ett gott renommé. Bland forna medlemmar hittar vi kända namn som Peter Tägtgren (Pain) och Mikael Åkefeldt (Opeth) som tidigare stått vid micken, men sedan några år tillbaka har man plockat in Nick Holmes från Paradise Lost som sångare. För oss östgötar bör man nämna Finspångsmusikern Dag Swanö som var med och bildade bandet och Linköpingssonen Martin Axenrot som är den nuvarande trummisen.

Riktmärket är klassisk dödsmetal från 80-talet. Bandet har på sin femte platta försökt skapa en smutsig och skräckfylld ljudbild, problemet är väl bara att det låter lite för bra. De har med åren blivit lite för skickliga musiker för sitt eget bästa. Inte för att jag tror de surar över det, värre kritik än så kan man få.

 

3/5

Till top