Skivrecension: Little Jinder

På skiva / Permalink / 0

Little Jinder

Hejdå

 

Skulle man lista vilken artist som har varit landets största rockstjärna de senaste åren skulle förmodligen Little Jinder komma rätt högt upp. Rent kommersiellt har hon en rejäl bit kvar till toppen men attitydmässigt har hon lyckats ta den klassiska rockstjärnemyten och uppdatera den till nutid.

När det gäller musiken har hon utvecklats ganska mycket från de första stapplande stegen till den spännande elektroniska pop hon landat i på senare tid. Låtarna har inte alltid varit superbra, men de har i alla fall känts moderna, vilket är mer än man kan säga om de flesta andra artister. Och det är kanske Little Jinders största insats, att hon alltid kämpat för att kicka ut det gamla och mossiga och ersätta det med något nytt och fräscht.

Här på "Hejdå" gör hon det bland annat genom en experimentell ljudbild och en sång som vridit upp autotunereglagen till max, och lite till. Och det är de spår där hon flippar ur som mest som också är klart intressantast. I mitt tycke är detta hennes bästa skiva. Och är det någon form av bokslut som titeln anspelar på, och som Little Jinder själv antytt, så är det ett riktigt bra sånt.

 

4/5

Till top