Skivrecension: Chvrches

På skiva / Permalink / 0
Chvrches
Love is dead

Glasgow kan man alltid lita på. Staden bara fortsätter att spotta ur sig lysande popband år efter år. Ett av de senaste årens absolut bästa Glasgowband har varit Chvrches som albumdebuterade med sin fräscha synthpop 2013 och nu är framme vid sitt tredje album. Den är syntigt titulerad "Love is dead" vilket indikerar dystert Glasgowmörker och kalla elektroniska ljud. Lyssnar man på plattan är musiken dock luftig och lätt synthpop som blinkar och blänkar av krom och lysrör från 80-talet. Och sånt kan jag förstås inte motstå. Och vill inte heller, för Chvrches får mig på riktigt bra humör.
Vrålstarka låtar rakt igenom. Hittigt och lättlyssnat, men utan att kännas spekulativt. Det här är ett band som verkligen bottnar i sin vurm för 80-talets synthpop. Med ena foten i pophistorien och den andra i den moderna topplistevärlden skapar trion en kanonplatta som kommer gå varm hos mig i sommar.
Enda invändningen är att det nästan låter FÖR hittigt. Lyckligtvis håller sig bandet på rätt sida om radiopopsgränsen denna gång, men de måste nog vara uppmärksamma till nästa album på att inte glömma bejaka mörkret.

4/5
Till top