Filmrecension: The equalizer 2

Film / Permalink / 0

The Equalizer 2

 

Aaah...visst är det härligt med tuffa ensamvargar som rensar upp bland slöddret! Det var vad Denzel Washington gjorde i första rullen som kom för fyra år sedan och det är vad han gör i denna uppföljare.

Robert McCall (Denzel) lever fortfarande ett stilla liv i Boston där han kör taxi, läser klassisk litteratur och tar hand om sina grannar. Men så har han en annan sida också, där han skär halsen av elaka typer. McCall har helt enkelt fått nog av all skit som händer i samhället och har bestämt sig för att förbättra oddsen för den goda sidan.

I ettan handlade det om ryska gangsters, men denna gång har allt hoppat upp ett pinnhål. Här hamnar han både i Turkiet, bland lönnmord i CIA-världen och i strid med elitsoldater. Kanske känns det mer trovärdigt när lokala smågangsters får på nöten, men såna brister vägs upp av stenhård action.

Precis som föregångaren är "Equalizer 2" inte heller någon särskilt unik film. Vi har sett snarlika historier berättas massvis av gånger förut. Dock är hantverket så bra, Denzel sedvanligt stabil och storyn kryddad med smådetaljer som gör att denna film höjer sig över mängden av liknande dussinrullar.

 

3/5

Till top